Зима – це пора, коли хочеться не тільки смачно поїсти, але й створити атмосферу тепла та комфорту. Один із чудових варіантів десерту у холодні дні – печені яблука з медово-горіховим соусом та морозивом. Гарячі яблука з неймовірним ароматом, медовий соус із хрусткими горіхами, а також ніжне морозиво – це поєднання, яке нікого не залишить байдужим!
Інгредієнти:
Для печених яблук:
– яблука середнього розміру – 4 шт.
– кориця мелена – 1 ч. ложка
– коричневий цукор – 2 ст. ложки
– лимонний сік – 1 ст. ложка
– вершкове масло – 20 г
Для медово-горіхового соусу:
– вершки (жирність 33%) – 100 мл
– мед – 3 ст. ложки
– волоські горіхи – 50 г
– мигдаль – 30 г
– ванільний екстракт – 1 ч. л
Для подачі:
– морозиво ТМ «Ласунка»
Рецепт приготування:
Печені яблука:
Медово-горіховий соус:
Подача десерту:
Дістаньте печені яблука з духовки та викладіть на тарілки. Полийте яблука медово-горіховим соусом. Поруч покладіть кульку морозива. Радимо купити морозиво ванільне або пломбір, що чудово підкреслить поєднання яблук та меду. За бажанням посипте зверху дробленими горіхами або трішки корицею для додаткового смаку.
Цей десерт чудово підійде для зимового вечора, коли хочеться чогось теплого, ситного та смачного. Комбінація запечених яблук з прохолодним морозивом, медовим соусом та хрусткими горішками додає десерту не лише смаку, а й чудової текстури. Смачного!