Продуктів, які допомагають у профілактиці раку

Зростання кількості онкологічних захворювань змушує науковців все більше уваги приділяти профілактичним заходам, серед яких важливе місце займає раціон харчування. Зарубіжні вчені склали перелік продуктів, що допомагають знизити ризик розвитку ракових пухлин, завдяки їх унікальним властивостям, пише сайт IZ.com.ua.

1. Насіння чіа

Цей суперфуд містить кемпферол, кверцетин та хлорогенову кислоту — речовини, які широко застосовуються в медикаментах для профілактики раку. Вони здатні захищати клітини організму від ушкоджень та сприяти їхньому відновленню.

2. Червоний виноград

Шкірка цього продукту багата на антоціани та катехіни — потужні антиоксиданти, які борються з вільними радикалами. Ці молекули, що викликають окислювальні процеси, сприяють пошкодженню клітин і запальним реакціям, які можуть стати основою для розвитку онкології.

3. Артишоки

Вживання артишоків, за словами дослідників, допомагає запобігти активації ракових клітин у молочній залозі та кишечнику. Крім того, вони містять антиоксиданти, які підтримують імунну систему.

4. Брюссельська капуста

Цей овоч є джерелом інгібіторів, які здатні стримувати розвиток злоякісних утворень у сечовому міхурі, товстій кишці, молочній залозі, печінці, легенях і передміхуровій залозі. Регулярне вживання брюссельської капусти може стати частиною ефективної онкопрофілактики.

5. Чорниця

Науковий журнал Pathology & Oncology Research повідомляє, що екстракт чорниці підвищує чутливість ракових клітин до променевої терапії, завдяки чому її ефективність збільшується. Крім того, флавоноїди, які містяться у чорниці, мають антиоксидантні та протизапальні властивості.

Раніше ми писали чому дорослим важливо вживати продукти з вітаміном B3: поради дієтологів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *