Ідеї для корисного сніданку: 5 смачних та здорових рецептів

Ботченко НадіяЗдоров'я16 Березня 202582 переглядів

Сніданок – це найважливіший прийом їжі, який дає організму необхідну енергію на весь день. Пропонуємо 5 простих, але дуже смачних та здорових сніданків, які зроблять ранок приємнішим!

1. Поррідж з чиа та ягодами

Інгредієнти:

  • 3 ст.л. насіння чиа
  • 200 мл рослинного або коров’ячого молока
  • 1 ст.л. меду або кленового сиропу
  • Пуншка ванілі
  • 100 г ягід (порічка, малина, чорниця)

Приготування:

  1. Залити чиа молоком, додати мед та ваніль.
  2. Залишити на 10-15 хвилин, періодично перемішуючи.
  3. Перекласти у стакан та додати ягоди.

2. Авокадо-тост з яйцем

Інгредієнти:

  • 1 шматок цільнозернового хліба
  • ½ авокадо
  • 1 яйце
  • Сіль, перець за смаком
  • Декілька крапель лимонного соку

Приготування:

  1. Підсмажити хліб у тостері або на сковороді.
  2. Авокадо розім’яти виделкою, додати сіль, перець і лимонний сік.
  3. Зварити яйце пашот або підсмажити його.
  4. Намазати авокадо на тост, зверху викласти яйце.

3. Сирники з вівсяним борошном

Інгредієнти:

  • 200 г сиру
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. вівсяного борошна
  • 1 ст.л. меду
  • Щіпка кориці
  • Олія для смаження

Приготування:

  1. Змішати сир, яйце, борошно, мед і корицю.
  2. Сформувати невеликі сирники.
  3. Підсмажити на сковороді з мінімумом олії або запекти в духовці при 180°C протягом 15 хвилин.

4. Омлет з овочами та сиром

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 50 мл молока
  • ½ болгарського перцю
  • 50 г шпинату
  • 30 г твердого сиру
  • Сіль, перець за смаком
  • 1 ч.л. оливкової олії

Приготування:

  1. Збити яйця з молоком, сіллю і перцем.
  2. Додати нарізані перець, шпинат і натертий сир.
  3. Обсмажити на сковороді з оливковою олією до готовності.

5. Смузі з бананом та вівсянкою

Інгредієнти:

  • 1 банан
  • 2 ст.л. вівсяних пластівців
  • 200 мл молока або йогурту
  • 1 ч.л. меду
  • Декілька горіхів або насіння для подачі

Приготування:

  1. Змішати всі інгредієнти в блендері до однорідності.
  2. Прикрасити горіхами або насінням.
  3. Подавати відразу після приготування.

Ці рецепти не лише корисні, але й дуже смачні! Який з них вам сподобався найбільше?

Нагадуємо, раніше ми писали про те, який сніданок краще підійде для підтримки нормального рівня цукру в крові

Залишити коментар

Останні новини

Follow
Sidebar Search
Loading

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...