Індустріалка - новини Запоріжжя

Запоріжжя, Фоторепортаж
У Запорізькому військовому госпіталі показали, чим годують бійців
Поделиться

Бійців, які знаходяться на лікуванні, у Запорізькому військовому госпіталі готують ситно та смачно

Світлини з вечері показали на сторінці госпіталю в соцмережі.

їдальня госпіталь

«Спеціально для тих, хто хвилюється і весь час ставить нам питання: а чим годують у Запорізькому військовому госпіталю, демонструємо ці світлини з вечері. Все завжди дуже смачно, в залежності від уподобань можна взяти і рибу, і м’ясо. Без сала ніяк! Самі все бачите на світлинах!» — написав автор поста.

їдальня госпіталь

Ще б пак! Адже кухнею у Запорізькому військовому госпіталі завідує учасниця першого сезону «Майстер-шеф професіонали» Ольга Стойловська.

Стойловська Ольга

Спочатку Ольга приїжджала сюди як волонтер і привозила для військових щось смачненьке. Але коли після 24 лютого тут почали звільнятися кухарі, Оля офіційно стала шеф-кухарем.

«В перші дні, коли я прийшла на кухню госпіталя, то була дуже налякана тим, що побачила: працювала всього одна плита, не вистачало посуду, спеціалізованого інструменту, обладнання і навіть продуктів, — розповідала Ольга журналістці і волонтеру Олені Шевчук. — Але дива почали відбуватися відразу: завдячуючи друзям, волонтерам нам вдалося майже за два тижні створити тут сучасну кухню.

їдальня госпіталь

А головне моє багатство — це команда професіоналів, яка зараз працює зі мною. Кожен дуже ретельно відповідає за свою дільницю роботи, разом ми працюємо, як механізм одного годинника».

Кухарі живуть у госпіталі, бо починають видавати першу їжу вже о сьомій ранку, а закінчують о десятій вечора. По іншому не виходить, бо до госпіталя весь час приїжджають та від’їжджають люди. І тому готують і годують тут постійно.

їдальня госпіталь

Меню — завжди калорійне, три рази на день готуються м’ясні та рибні страви. Але для поранених завжди готове особливе дієтичне меню.

Що люблять військові? Як це не дивно, але це солянка, борщ, гороховий суп. І завжди на столі є наш традиційний «український наркотик» — сало.

їдальня госпіталь

«Ми весь час створюємо щось смачненьке і цікаве: налисники з різною начинкою, пончики, запіканки, котлетки, салатики. Завжди, коли готуємо, думаємо лише про перемоги, бо знаємо, що наші думки передаються військовим через їжу. Вже випрали і приготували білі кітелі, щоб в них готувати в День Перемоги», — розповіла Ольга Стойловська.

їдальня госпіталь

Фото зі сторінки госпіталю та Олександра Прилепи

Читайте також: Перевіряючим Запорізького військового госпіталю порадили воювати з ворогом, а не лікарями-волонтерами

Читайте наші новини на сайті  zprz. city



Комментарии читателей